Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un
- 20 30 adet fındık
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarini, yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine un harici diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek güzelce yoğuralım, kulak memesi kıvamına geldiğinde yuvarlak şekil verelim.
- Tepsiye aldığımız hamurun üzerine yumurta sarısı sürelim, birer tane fındık koyalım.
- 180 derecede önceden ısıttığımız fırına şekerparelerimizi koyalım ve 25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti için şeker ve suyu 10 kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra şekerparelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ????.