Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 25 adet fındık içi
- 4 bardak toz şeker
- 5 bardak su
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynadığında içine 1/4 limon suyu ve kabuğunu atın.
- Hamuru için;Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Margarin oda sıcaklığına geldiğinde yağımızı ekliyoruz ya da dilerseniz eritip ılıtarak da içerisine ekleyebilirsiniz. Ben genelde bu formda yapıyorum.
- Margarin ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Alabildiği kadar un ekleyerek yoğuralım, hamur kıvamı yumuşak kulak göğsü kıvamında olacak.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Hamurumuzun süreci bittikten sonra küçük yuvarlak bezeler yapıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin içine yerleştiriyoruz.
- En son üzerine ayıkladığımız fındıkları yerleştiriyoruz.
- 170 derece fırına veriyoruz. Şekerparelerimiz altlı üstlü kızardığında fırından çıkarın.
- 5 dk filan bekletelim ılıkken şerbetimizi sıcak dökelim.
- Kepçe yardımıyla tek tek şerbeti üzerinde gezdirerek dökerseniz tüm şerbeti çekmiş olacaktır. Afiyet olsun.