Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
17

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 25 adet fındık içi
Şerbet için
  • 4 bardak toz şeker
  • 5 bardak su

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadığında içine 1/4 limon suyu ve kabuğunu atın.
  3. Hamuru için;Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  4. Margarin oda sıcaklığına geldiğinde yağımızı ekliyoruz ya da dilerseniz eritip ılıtarak da içerisine ekleyebilirsiniz. Ben genelde bu formda yapıyorum.
  5. Margarin ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  6. Alabildiği kadar un ekleyerek yoğuralım, hamur kıvamı yumuşak kulak göğsü kıvamında olacak.
  7. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  8. Hamurumuzun süreci bittikten sonra küçük yuvarlak bezeler yapıyoruz.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin içine yerleştiriyoruz.
  10. En son üzerine ayıkladığımız fındıkları yerleştiriyoruz.
  11. 170 derece fırına veriyoruz. Şekerparelerimiz altlı üstlü kızardığında fırından çıkarın.
  12. 5 dk filan bekletelim ılıkken şerbetimizi sıcak dökelim.
  13. Kepçe yardımıyla tek tek şerbeti üzerinde gezdirerek dökerseniz tüm şerbeti çekmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt