Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gram margarin (İsteğe göre tereyağı)
- 2 tane yumurta (1 tane sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 3,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak oda sıcaklığında olan yağımızı yoğurma kutusuna alalım.
- Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri dökelim ve biraz çırpıldıktan sonra unumuzu ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim, çokta sert olmayacak bir hamur yapalım.
- Daha sonra hamurumuzdan kopartarak 20-21 gram olarak tartalım toplam 35 tane beze elde edelim ve şekil verelim. Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Tatlımız fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı