
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülecek
- Yarım paket irmik
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 su bardak şeker (200)
- Alabildiği kadar un kulak memesi yumuşaklığı olsun
- 3 ,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti derin birkapta karıştırın kenarda bekletin.
- Malzemelerin hepsini karıştırarak unu ilave edin. Unu kontrollü alın ben hamur elime yapışması bittiğinde olmuş sayıyorum.
- Daha sonra şekil verin.
- Ortasına ceviz veya fındık koyabilirsiniz her ikisi de yok ise çatalla çizik atın bu şekildede çok güzel oluyor
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Arada kontrol edin. Pişirme aşamasın çok önemli fırında alınca şerbeti hepsinin üzerini gezdirerek dökün.
- Üzerini bir tepsiyle kapatın şerbeti çeksin ve yumuşak olsun umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.