Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler Ramazan yaklaşırken iftar menulerinizi şenlendirceğiniz bayramda misafirlerinize ikram edeceğiniz harika bi tarifle geldimTadı dillere destan, şerbetli tatlıların en sevileni
*125 gr tereyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı irmik
*Alabildiği kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti icin;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Uzeri icin
*Fındık veya ceviz
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikli serbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Butun malzemeleri ekleyip hamur elde edelim ve ceviz buyukluğunde parcalar alıp şekil verelim
*İsterseniz ortasına ceviz veya fındık koyabilirsiniz
*Şekil verdiğimiz şekerpareye yumurta sarısını surup 180°fırında ustu kızarana kadar pişirelim
*Hafif sıcaklığı cıkan tatlıya, soğuk şerbeti gezdirelim
*Şerbeti cekip, 23 saat dinlendirdiğimiz tatlıyı istediğiniz gibi servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*125 gr tereyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı irmik
*Alabildiği kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti icin;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Uzeri icin
*Fındık veya ceviz
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikli serbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Butun malzemeleri ekleyip hamur elde edelim ve ceviz buyukluğunde parcalar alıp şekil verelim
*İsterseniz ortasına ceviz veya fındık koyabilirsiniz
*Şekil verdiğimiz şekerpareye yumurta sarısını surup 180°fırında ustu kızarana kadar pişirelim
*Hafif sıcaklığı cıkan tatlıya, soğuk şerbeti gezdirelim
*Şerbeti cekip, 23 saat dinlendirdiğimiz tatlıyı istediğiniz gibi servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun