Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Hamurun gereçleri;
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 2 adet yumurta (1 tam oburunun yalnızca akı)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan cevizi
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetinin yapılışı;Bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için;Yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve oval formu verin.
- Oval formu vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın.
- Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Şayet pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra öbür bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
- Tepsinin üzerini kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
- Üzerlerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz. Diğer bir tepsiyle kapatıp bir kaç saat dinlenmesi için bekleyin.
- Üzerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı