Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare

Şekerpare

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Fındık
Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 -3 damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp limon suyunu ekleyin.
  2. Hamur için öncelikle yumurta, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı uygunca karıştırıp krem haline getirin.
  3. İrmik ekleyin ve yoğurun.
  4. Kabartma tozu ve unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Yuvarlak kesimler koparın ve üzerine fındık (isteğe bağlı ) koyun.
  6. 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dk ancak fırın farkı olabileceği için denetimli pişirin. ).
  7. Tatlı ılık şerbet ılık iken buluşturun. ( Şerbet sıcak yahut soğuk değil ılık olacak. ). Afiyet olsun :).
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt