teknolojiuzmani
FD Üye
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 7 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Fındık
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 -3 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp limon suyunu ekleyin.
- Hamur için öncelikle yumurta, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı uygunca karıştırıp krem haline getirin.
- İrmik ekleyin ve yoğurun.
- Kabartma tozu ve unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yuvarlak kesimler koparın ve üzerine fındık (isteğe bağlı ) koyun.
- 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dk ancak fırın farkı olabileceği için denetimli pişirin. ).
- Tatlı ılık şerbet ılık iken buluşturun. ( Şerbet sıcak yahut soğuk değil ılık olacak. ). Afiyet olsun .