Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı irmik
- 100 gr margarin
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra un hariç bütün materyalleri karıştırıyoruz,sonra unu da denetimli halde ekliyoruz marka değişikliği olduğu için dikkatli halde ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak.
- 10 dk hamurumuzu dinlendiriyoruz,
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
- Ortasına fındık koyuyoruz ben ivedi yaptığım için ceviz koydum.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Şerbet soğuk fırından çıkan sıcak olacak. Afiyet olsun .