![seker-pare.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/16/seker-pare.jpg)
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için )
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Kaynamaya başlayınca içine limonun suyu sıkalım ve 15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
- Diğer tarafta karıştırma kabına tereyağını ,sıvı yağı ,yumurtayı,şekeri, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştıralım. Azar azar unu ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamuru cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle hal verip tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortalarına birer fındık yahut bademi biraz bastırarak yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
- Şerbetini çekmesi için üzerine öbür bir tepsi ile kapatıyoruz.
- İsterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.