Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
seker-pare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudraşekeri
  • 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için )
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
Şerbeti için :
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  3. Kaynamaya başlayınca içine limonun suyu sıkalım ve 15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
  4. Diğer tarafta karıştırma kabına tereyağını ,sıvı yağı ,yumurtayı,şekeri, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştıralım. Azar azar unu ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
  5. Hamuru cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle hal verip tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortalarına birer fındık yahut bademi biraz bastırarak yerleştirelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
  9. Şerbetini çekmesi için üzerine öbür bir tepsi ile kapatıyoruz.
  10. İsterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt