![sekerpare.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/22/sekerpare.jpg)
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı (Margarin)
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı sıvı yağımızı yumurtamızı irmiğimizi pudra şekerimizi ve kabartmatozumuzu karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz kulak göğsünden biraz daha yumuşak olsun.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlayıp çok az yassılaştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Önceden ayırdığımız yumurtanın sarışını çırpalım ve şekerparelerin üzerine sürelim.
- Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırına atalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız fırındayken şerbetimizi yapalım.
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra ikisi de ılık bir formda şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı