Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
19

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı (Margarin)
  • 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartmatozu
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı sıvı yağımızı yumurtamızı irmiğimizi pudra şekerimizi ve kabartmatozumuzu karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuz kulak göğsünden biraz daha yumuşak olsun.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlayıp çok az yassılaştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
  4. Önceden ayırdığımız yumurtanın sarışını çırpalım ve şekerparelerin üzerine sürelim.
  5. Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırına atalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Tatlımız fırındayken şerbetimizi yapalım.
  7. Tatlımız fırından çıktıktan sonra ikisi de ılık bir formda şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt