teknolojiuzmani
FD Üye

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Limonun yarısı
- Yumurta sarısı
- Fındık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şekerpare tatlısı için şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Şekerpare hamuru içinde tereyağımızı ve bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
- Daha sonra unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp top top yuvarlıyoruz.
- Yuvarladıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp fındıkları üstüne koyuyoruz.
- Borcamımızı yağlayıp hamurumuzu teker teker diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine döküyoruz.
- Son olarak borcamım üzerini kapatıp, şerbetinin çekmesini bekliyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı