Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limonun yarısı
Hamurun üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Fındık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şekerpare tatlısı için şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  3. Şekerpare hamuru içinde tereyağımızı ve bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
  4. Daha sonra unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp top top yuvarlıyoruz.
  6. Yuvarladıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp fındıkları üstüne koyuyoruz.
  7. Borcamımızı yağlayıp hamurumuzu teker teker diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine döküyoruz.
  10. Son olarak borcamım üzerini kapatıp, şerbetinin çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun ????????‍????????.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt