Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
  • 2 adet yumurta (1 tam, başkasının akı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Üzeri için;
  • Toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan cevizi

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için; bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  3. Azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve oval hali verin. Oval biçimi vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval halini alacaktır.
  5. Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  6. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  8. Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Şayet pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra öbür bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
  9. Tepsinin üzerini öteki bir tepsiyle kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
  10. Üzerlerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt