Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü)
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapalım.Şerbeti kaynatıp bir kenara alalım.
- Şekerpare hamuru için gerekli olan un hariç tüm materyalleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
- Ardından ununu da azar azar ek ederek ele yapışmayan, cıvık olmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın.
- Yağlanmış tepsiye oval formunu vererek dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin.
- Fansız ayar kullanın, pişme mühleti fırınınızın performansına nazaran değişebilir bu nedenle denetimli pişirin.
- Ardından fırından şekerparelerinizi alın.
- Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin.
- Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu biçimde azaltmış olursunuz.
- Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
- En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.