Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Kakao
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlamakla işe başlıyoruz.
- Malzemeleri uygun bir tencereye alıp, güzelce kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Un ve kakao hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp, güzelce materyalleri yedirerek karıştırıyoruz.
- Unu ek ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz (Biz kakaoluda çok sevdiğimiz için unun tamamını eklemeden evvel hamurdan biraz ayırıp kakaolu olarakta farklı bir kapta hazırlıyoruz)
- Güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Formunu verip, tepsiye diziyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatalla çizgiler yapıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecede fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın üstüne şerbeti döküp üzerini kapatıyoruz.
- Şerbetini çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.