Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
140

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için kullanılacaktır)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Hamurun yumuşamasına nazaran un ben 3 bardağa yakın kullandım
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlıyoruz,şerbeti ocağa alıp kaynamaya başladıktan altını kısıp 5 6 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz hazır olan bir kenara alıp bırakıyoruz.
  2. Ardından hamur için tüm gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz (margarin ne kadar yumuşak olursa yoğurulması o kadar kolay olur)
  3. Ardından unu denetimli halde ekliyoruz hamur yumuşak kıvam alınca elimizle oval form yapıp üzerine yumurta sürüp çatalla çizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişiriyoruz.
  4. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak şekerpare ye soğuk şerbeti döküyoruz.
  5. Şerbeti çekmesi için üzerine tepsi devirip bekletiyoruz.
  6. 2-3 saat dinledikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun:).
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,598Mesajlar
29,701Kullanıcılar
quanexSon üye
Üst Alt