Şekerparem (Pastahane Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (biri içine, birinin sarısı üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4.5 -5 su bardağı un ( denetimi koyalım)
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Şekerparem (Pastahane Usulü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetini pişirelim. Bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkalım.
- Birkaç dakika kaynayınca kapatıp ılımasını için kenara koyalım.
- Daha sonra margarini oda sıcaklığında olmalı. Bütün materyalleri bir kaba koyalım.
- Daha sonra yoğurmaya başlayalım. Unu denetimi koyarak yoğuralım.
- Sonra halimizi verelim.
- Çatal ile üzerine çizikler yapalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Şeker pareler büsbütün soğuyunca şerbeti ılık bir biçimde şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbet içine alınca afiyetle yiyelim inşaallah ????.