Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerparem (Pastahane Usulü)

Şekerparem (Pastahane Usulü)
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
seker-parempastahane-usulu.jpg

Şekerparem (Pastahane Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket margarin
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (biri içine, birinin sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 -5 su bardağı un ( denetimi koyalım)
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Şekerparem (Pastahane Usulü) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini pişirelim. Bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkalım.
  2. Birkaç dakika kaynayınca kapatıp ılımasını için kenara koyalım.
  3. Daha sonra margarini oda sıcaklığında olmalı. Bütün materyalleri bir kaba koyalım.
  4. Daha sonra yoğurmaya başlayalım. Unu denetimi koyarak yoğuralım.
  5. Sonra halimizi verelim.
  6. Çatal ile üzerine çizikler yapalım.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  8. Şeker pareler büsbütün soğuyunca şerbeti ılık bir biçimde şerbeti üzerine dökelim.
  9. Şerbet içine alınca afiyetle yiyelim inşaallah ????.
 

Similar threads

Meşhur Şekerparem Tanımı İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında margarinYarım su bardağı pudra şekeri4 çorba kaşığı irmik1 adet yumurta (sarısı üzerine)2 su bardağı un1 paket vanilin1 paket kabartma tozu Şerbet; 2 su bardağı şeker3 su bardağı su3-4 damla limon suyu Meşhur Şekerparem Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı İçin Malzemeler Malzemeler175 gram tereyağ yada suyu alınmamış margarinYarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker2.5 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı mahlep1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 adet yumurta4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Mozaik Pasta (Pastahane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket petibör bisküvi sade1 paket yulaflı bisküvi burçak kullandım ben dilediğinizi kullanabilirsiniz1 paket krema200 gram sütlü çikolata Üzeri için; Yarım kutu sıvı kremaYarım paket bitter çikolata2 kare sütlü çikolata2 kare beyaz çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Pastahane Yordamı Supangle Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 yumurta sarısıYarım su bardağı toz şeker2 tatlı kaşığı kakao1 paket vanilya (Ben vanilya şurubu kullanıyorum tüm tatlılarımda öneririm.)3, 5- 4 su bardağı süt1 paket sütlü çikolataYarım paket bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
İçsiz Pastahane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı kuru maya yada 2 paket instant maya1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su3 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ7 su bardağı un (Ama ele yapışmayan hamur olana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt