
Şekerpare'nin Kızkardeşi Hintpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 250 gram margarin (eritilmiş olacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram hindistan cevizi tozu
- Alabildiğine un (yaklaşık 2 – 2,5 su bardağı )
- 3 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- Antep fıstığı tozu
Şekerpare'nin Kızkardeşi Hintpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından derin bir kapta yumurtalarımızla birlikte eritilmiş margarin ve kabartma tozumuzu karıştırıyoruz.
- Hindistan cevizi tozumuzu ilave edip yoğuruyoruz ve unumuzuda azar azar ilave edip ele yapışmayacak orta yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan parçalar koparıp badem şekli vererek borcama diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğumuş şerbetimizi döküp yaklaşık 1,5 saat soğumaya bırakıp daha sonra üzerine antep fıstığı tozu serperek servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.