elektronikci
FD Üye
Şekersiz Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- 1su bardağı aşurelik buğday
- 10 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kuru meyve ( incir, kayısı, elma)
- 1 buçuk su bardağı kuru üzüm
- 1 tane portakal
- 5 tane karanfil
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 avuç karışık çiğ kuruyemiş
Şekersiz Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Akşamdan fasulye ve nohutu ıslatalım.
- Tenceye fasulye, nohut ve buğdayı koyup, üstüne 8 su bardağını suyunu ekleyip pişirelim.
- 2 su bardağı suya da kuru meyveleri ve karanfili atalım.
- Yarım saat sonra fasulyeyi denetim edelim pişmemişse 15 dk daha pişirelim ( suyu azaldıysa ekleyelim. )
- Bütün gereçleri birleştirelim.
- Portakal kabuğunu rendeleyip tencereye atalım.
- Tarçını ve kuruyemişleri de ekleyip, 20 dk daha kaynatıp çekelim.
- Tencerenin kapağını açık bırakıp hem soğumasını hem de materyallerin biraz daha birbirine geçmesini bekleyelim.
- Daha sonra servise ayırıp, dolaba koyalım.