Şekersiz İncir Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet incir
- Her bir incir için 1 adet kelebek ceviz
- 1 su bardağı süt
Şekersiz İncir Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle incirlerin sap kısmını kestim.
- Bendeki incirler yumuşak ve etli olduğu için sıcak su da bekletmeden içini oydum ve cevizi yerleştirdim.
- Eğer incirleriniz sertse 10-15 dk sıcak su da bekletip kullanabilirsiniz.
- Fırın kabıma dizdiğim incirlerin üzerine sütü gezdirdim.
- 180 derece fırında süt kaymak tutana kadar pişirdim.
- Bir kenarda soğuduktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırdım.
- Ekstra lezzet için üzerine hafif tahin gezdirerek servise sundum.
- İncirler sütün için de piştiğinden dinlendikten sonra daha yumuşak ve daha lezzetli kıvamı tam oturmuş bir tatlıya dönüştü. İncir reçelinin daha hafif hali üzere diyebilirim. Denerseniz bilhassa tahin ile son dokunuşu kesinlikle yapmalısınız.