Şekersiz Mandalinalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet mandalina (Ortadan ikiye bölünecek)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı monk meyve tatlandırıcısı
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1½ su bardağı badem unu
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi unu
Şekersiz Mandalinalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel mandalinaları ortadan ikiye kesiyoruz.
- Sonra yuvarlak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Sonra bir kapta öbür gereçleri karıştırıp, dizilmiş mandalinalı fırın tepsisine kek hamurunu döküyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.