Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (ben sade kullandım)
- 2 adet olgunlaşmış büyük muz (küçükse 4 adet)
- Yarım çay bardağı süt (benim muzlarım olgunlaşmadığı için süt koydum, sizinkiler olgunlaşmışsa koymaya gerek yok)
- 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
- 2 yemek kaşığı kakao (benim bisküvilerim kakaolu olmadığı için koydum, sizinkiler kakaoluysa gerekli değil)
- Hindistan cevizi
Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pötibörleri rondodan geçirelim.
- Bir kaba alıp üzerine muzları, cevizi, kakaoyu (eğer kullanacaksanız) ve sütü (eğer kullanacaksanız) ekleyelim, yoğuralım.
- Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Çok yapışmayacak.
- 5 dk kadar beklettikten sonra elimizle küçük modüller alıp yuvarlak form verelim. (5 dk bekletmemizin emeli yapışmasını engellemek, beklettikten sonra hala yapışıyorsa elimizi suya batırarak yuvarlayabiliriz).
- Truffları hindistan cevizine bulayalım.
Not: bu tanım Pratik Hanım’ın tanımıdır. Tanım için tekrar teşekkür ederim ????.
Afiyet olsun .