Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Orta Öğün) Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 ya da 2 kaşık bal
- Ceviz içi
- Hindistancevizi
Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Orta Öğün) Tanımı Yapılışı
- Elmalar yıkanır, sapları ve çekirdekleri ayıklanıp dilimlenerek tencereye konur.
- Üzerine yarım çay bardağı su eklenip kapağı kapatılarak pişirilir. Güzelce yumuşayıncaya kadar ortada çevirerek pişirin.
- Pişen elmalar tarçın ve bal eklenip güzelce karıştırılarak yağlı kağıt serdiğimiz fırına ince katman halinde spatula yardımı ile yayılır. (aşırı ince yapmayın☺).
- Yarım saat 150 derecede fanlı, 1 saatte 120 derecede fansız pişirin.
- Daha sonra yağlı kağıttan ayırdığınız pestilinizin iki yüzüne fırça yardımı ile hafif su sürün.
- İçine ceviz içi yayın ve keserek ister muska ister rulo haller verin.
- Daha sonra dışına hindistan cevizi ekebilirsiniz.Afiyet olsun????.