![sekersiz-ve-unsuz-pismeyen-cheesecake-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/14/sekersiz-ve-unsuz-pismeyen-cheesecake-2.jpg)
Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Üst tabanı için;
- 2 su bardağı dut kurusu
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı donmuş frambuaz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- (Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)
Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Evvel kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
- İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp materyaller birbirine geçene kadar karıştırın.
- Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O ortada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
- Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
- Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
- Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
- Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.