
Biçimli Çokoprens Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri ( tatlı sevmeyenler için biraz daha az olabilir )
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı un (kontrollü )
- Sürülebilir çikolata
Halli Çokoprens Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçler bir kaba alınarak karıştırılır.
- Daha sonra denetimli olarak un eklenir ve hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar yoğrulur.
- Düz bir yere pişirme kâğıdı koyulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak pişirme kağıdının üstünde bastırılarak düz hal verilir.
- Kurabiye kalıpları ile formlar verilir.
- Üzerine kürdanla küçük delikler açılır.
- 175 derece fırında 15 -20 dakika denetimli olarak pişirilir.
- Soğuyunca iki kurabiyenin ortasına çikolata sürülür ve servis edilir.