Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekilli Mercimek Köftesi

Şekilli Mercimek Köftesi
0
76

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Şekilli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

• 2 su bardağı mercimek
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yemeklik ince doğranmış kuru soğan
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Kimyon

Şekilli Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye kuru soğanı ekledim. Güzelce kavurdum.
  2. İyi kavrulmuş soğanın içerisine mercimeği ekledim.
  3. 10 dk kaynattığım mercimeğin içerisine domates ve biber salalarımı ekledim.
  4. Kaynattığım mercimeği tencereden alıp diğer bir kaba alalım.
  5. Taze soğanı orta uzunluk doğrayıp mercimeğin içerisine ek ettim.
  6. Diğer bütün gereçleri mercimek harcının içerisine ekledim.
  7. Mercimek harcını uygunca yoğurdum ve kek kalıbına koydum.Evet artık formlu mercimek köftesi hazır.
Afiyet olsun.

Şekilli Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı kırmızı mercimek5 su bardağı su1 su bardağı ince bulgurYarım su bardağı sıvı yağ2 adet orta uzunluk kuru soğan2 yemek kaşığı salçası5-6 kısım taze soğanYarım bağ maydanoz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 yemek kaşığı tuz1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek1.5 su bardağı ince bulgur1 tane soğanTuz2 kaşık salça3 bardak su3 yemek kaşığı sıvı yağ5 adet taze soğanYarım demet maydanozİsteğe bağlı yarım demet dere otuKimyonKırmızı pul biberKara biber Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek3 su bardağı su1 su bardağı kısırlık bulgur1 kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tutam maydanozBir tutam dereotu1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kırmızı biber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek1.5 su bardağı köftelik bulgur3 su bardağı su1 adet kuru soğanYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı salçaTuz, kara biber, kırmızı biberYarım demet maydanoz5-6 adet taze soğanLimon ve kıvırcık Mercimek Köftesi Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Enfes Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı ince bulgur3 su bardağı su (gerekirse yoğurma esnasında biraz daha eklenebilir kontrollü şekilde)1 baş kuru soğan1 demet maydanoz (göz kararı ekledim)1 demet yeşil soğan (göz kararı ekledim)Pul biberTuzKara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt