Şekli Şahane Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
- 100 gram yumuşak tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket yaşmaya
- Aldığı kadar un
- 4 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağına yakın dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ (haşhaşı inceltmek için)
Şekli Şahane Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt su şeker ve mayayı kabımıza alıp karıştırıyoruz.
- Sonra tereyağı, yumurta akını, tuzu ve yavaş yavaş un ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurma sırasında azar azar sıvı yağı ekliyoruz. Böylece hamur elimizi daha çabuk bırakıyor ve yumuşacık bir hamur yoğurmuş oluyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp 20 dk mayalandırıyoruz.
- Haşhaşı sıvı yağla açıp cevizi de katıp karıştırıyoruz.
- Hamuru beş bezeye ayırıp büyük servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- İlk açtığımız bezeden başlayarak üzerine harcımızdan sürüp tekrar elimizle kenarlardan hafif gerdirerek biraz daha büyütüyoruz (tepsi büyüklüğünde)
- Uzun kenarından rulo yapıp kenara alıyoruz. Bütün hamuru aynı şekilde devam ediyoruz.
- Sonra bıçakla hamurun ortasından boydan boya kesip kesilen kısımları yukarı bakacak şekilde sarıyoruz ve tepsiye alıyoruz.
- Hepsini bu şekilde yapıp yumurta sarısını sürüyoruz.
- 20 dk da tepsi mayası yapıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Enfes bir lezzet oluyor. Tavsiye ediyorum ????????.