Şekli Şahane Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- Vanilya
- 1 poşet kremşanti sade
- Ceviz
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 paket petibör bisküvi
- Nar
- Ceviz
Şekli Şahane Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri derin bir tencereye evvel unu, nişasta, şeker ve sütü ekliyoruz ve çırpma teli ile karıştırın unu şekeri nişasta karışsın ve ocağa alın kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirin.
- Bir paket vanilyayı ekleyin güzelce çırpın ve mikserin parçalayıcı yeri ile pürüzsüz bir biçim alana kadar çırpın.
- Yuvarlak borcama hindistan cevizi ve rondodan geçirilmiş petibörleri karıştırın ve borcama dümdüz halde serpin. Üstüne kremayı dökün ve pürüzsüzleştirin ve dolaba dinlenmeye bırakın.
- Krem şantiyide 1 su bardağı süt ile çırpın daha sonra kremanın üstüne sürün ve evvel dörde onlarıda üçe bölün 12 eşit kesim olsun.
- İçine ceviz serpin ve ince kısmını büyük kısma katlayın. Üstünü istediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Ben süratli anlattım lakin 2 saat falan dinlensin dolapta dilimleme den evvel. Afiyet olsun.