Şekliyle Hayran Bırakan Çikolatalı Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un (önce dört bardak ile yoğurun beşinci bardağı denetimli olarak koyun her un farklı olabilir)
- krem çikolata ( nutella)
Şekliyle Hayran Bırakan Çikolatalı Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Aynı hamur peynir, haşhaş ve tahinle de yapılabilir.
- Bir kaşık kuru mayayı bir su bardağı ılık su ve iki yemek kaşığı şeker ile karıştırarak 10 dakika mayalandırın.
- Ardından süt ,sıvı yağ ,tuz ve mayayı karıştırın.
- Dört su bardağı unu ek ederek yoğurmaya başlayın.
- Beşinci bardağı denetimli olarak ekleyin.
- Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanması için bekleyin.
- Hamuru üç eş kesime ayırarak dikdörtgen biçiminde açın.
- Uzun kenarından ortaya kadar çikolatayı sürün.
- Diğer yarısına ince ince bıçakla çizikler atın.
- Çikolatalı tarafından başlayarak rulo yapın.
- Daha evvelce yağlanmış kalıbınıza rulo çöreklerinizi yerleştirin.
- Yarım saat kadar bu biçimde tepsi mayası için bekletin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar alt üst ayarda, üzeri kızardıktan sonra yalnızca alt ayarda pişirin.
Mutlu pazarlar????
Şekliyle Hayran Bırakan Çikolatalı Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı