Resimli Şekşeki Tarifi ,
Şekşeki
Malzemeler
1 kg un
3 yumurta
1 su bardağı su
1 corba kaşığı toz şeker
100 gr ekmek mayası (taze maya)
1 kucuk kavanoz bal
susam
1 cay kaşığı tuz
imagesseksekitarifiresimli5ad3f1be583aa
Yapılışı
Mutfak tezgahınıza bol un serpin, hamurdan buyuk bir parca kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında acın
Bir bıcakla 1,5 cm uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında hamur parcaları kesin Tavada bol sıvıyağı kızdırın İcine hamur parcalarını atın ve altın rengi alıncaya kadar 34 dakika bir kevgirle karıştırarak kızartın Kızaran Şekşekileri bir suzgece alarak fazla yağın akmasını sağlayın
Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın Geniş bir kaba unu eleyerek koyun Ortasını havuz gibi acarak suyu, tuzu, yumurtaları, kabarmış mayayı ve bir corba kaşığı toz şekeri icine koyun Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun (Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz)
Geniş bir kaba balı koyun Kızarmış Şekşekileri icine atıp, bir cevirip suzgece cıkarın Daha sonra tabağa alarak uzerine susam serperek servis yapınDilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz
Şekşeki
Malzemeler
1 kg un
3 yumurta
1 su bardağı su
1 corba kaşığı toz şeker
100 gr ekmek mayası (taze maya)
1 kucuk kavanoz bal
susam
1 cay kaşığı tuz
imagesseksekitarifiresimli5ad3f1be583aa
Yapılışı
Mutfak tezgahınıza bol un serpin, hamurdan buyuk bir parca kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında acın
Bir bıcakla 1,5 cm uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında hamur parcaları kesin Tavada bol sıvıyağı kızdırın İcine hamur parcalarını atın ve altın rengi alıncaya kadar 34 dakika bir kevgirle karıştırarak kızartın Kızaran Şekşekileri bir suzgece alarak fazla yağın akmasını sağlayın
Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın Geniş bir kaba unu eleyerek koyun Ortasını havuz gibi acarak suyu, tuzu, yumurtaları, kabarmış mayayı ve bir corba kaşığı toz şekeri icine koyun Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun (Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz)
Geniş bir kaba balı koyun Kızarmış Şekşekileri icine atıp, bir cevirip suzgece cıkarın Daha sonra tabağa alarak uzerine susam serperek servis yapınDilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz