Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı olağan un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı dolusu dr oetker Türkiye kabartma tozu
- 1 paket dr oetker Türkiye vanilya
- 2 buçuk su bardağı tozşeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
- Hindistan cevizi
- Ceviz, fındık vs….
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlayalım tencereye su, şeker alınır ocağa koyup kaynamaya başlayınca limonu sıkıp yahut dilim olarak içerisine atın 15 dk kaynatın.
- Ardından karıştırma kabına evvel yumurtaları alın üzerine şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpın sırasıyla öteki materyallerini ekleyip karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin.
- Orta uzunluk tepsi yahut dikdörtgen borcam tepsiyi biraz sıvı yağ damlatın, elinizle yağlayın ve cevizden biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Tüm hamur bitene kadar bu halde devam edin ve evvelce ısıtılmış 180-190 derecede fırına atın denetimli olarak pişirin.
- Üzeri kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine soğuk olan şerbetini dökün ve hindistan cevizi ile süsleyip 3-4 saat yahut 1 gece dinlendirdikten sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
- Afiyet şifaa olsun bu hafif ve lezzetli tatlıyı sevdiklerinize ikram etmekte geç kalmayın derim.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.
Sevgiyle ve sıhhatle kalın????
????Not: Karbonat kullanmak istemiyorum diyorsanız 1 paket kabartma tozu kullanın ????
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı