
Semizotlu Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- Yarım su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 demet semizotu
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Semizotlu Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- İnce bulguru yoğurma kabına alın.
- Üzerine sıcak suyu döküp suyunu çekene kadar bekletin.
- Başka materyalleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Elimizi ıslatarak küçük misket köfte elde edin.
- Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın.
- Hazırladığınız köfteleri içine ekleyin 15 dakika bulgur pişene kadar haşlayın.
- Farklı bir tavada sosu hazırlayın.
- Sıvı yağı tavaya alıp sarımsağı rendeleyin biraz kavurun.
- Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Köfteleri haşladığımız sudan 1 -2 kaşık alıp salçaların kıvamını açın.
- Köfteleri kevgir ile sudan alıp sosa ekleyip karıştırın. 5 dakika daha sosuyla birlikte pişiriyoruz. Ocağı kapatın.
- Kollarından ayrılmış yıkanıp süzülmüş semizotunu tuzlu sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp salata tabağına alarak düzeltin.
- Soslu köfteleri de üzerine alıp servis yapın.