Semizotu Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ semizotu
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 avuç bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kırmızı toz biber
- Köri (Baharatlar göz kararı)
- Et bulyon (Tercihen-bence çok yakıştı)
- 1 tane sarımsak küpü / 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Semizotu Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Semizotlarını iri iri doğrayıp güzelce yıkayalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı, küp küp doğranmış kırmızı biberle az sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
- Salçayı ekleyelim, kokusu gidene kadar kavuralım.
- Semizotlarını ve bütün baharatları ekleyip biraz çevirelim.
- Bulgurumuzu da ekleyelim. 1 bardak sıcak su koyup pişirelim (Sarımsaklı yoğurtla servis etmenizi öneririm) Afiyet olsun????