
Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ semizotu
- 1 küçük soğanın 4 te 1 i
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Semizotumuzun saplarını kesiyoruz, yıkayıp süzdürüyoruz ve büyük büyük doğruyoruz.
- Soğanımızı doğruyoruz, tenceremize sıvı yağımızı ve soğanımızı alıyoruz kavuruyoruz.
- Domates ve biber salçalarımızı ekliyoruz, biraz da bu formda kavuruyoruz.
- Semizotumuzu ekliyoruz, baharatlarımızı ekliyoruz ve hepsini birlikte semizotu biraz suyunu bırakıp yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz,.
- Suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz, tenceremizin kapağı hafif aralık olarak orta hafif ateşte pişmeye bırakıyoruz,.
- Pişince kapağını ve ocağın altını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.
- Yemeğimizi yanında yoğurtla servis edebiliriz.
Not: 2 bağ semizotundan fotoğraftaki üzere 1 dolu tabak yemek çıkıyor. Siz dilerseniz içine bulgur da ekleyebilirsiniz yemeği çoğaltmak ismine.
Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı