Şerbetli Balkız Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Hindistan cevizi
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Şerbetli Balkız Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında margarin yada tereyağını bir kaba alalım.
- Yumurta sıvı yağ kabartma tozu vanilya ekleyin.
- Üzerine yavaş yavaş un katın. Kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparın.
- Üzerinden yavaşça bastırın.
- Bıçağın aykırı tarafını una bulayın yapışmaması için.
- Aykırı kısmıyla ufak çizikler atın. Hindistan cevizine bulayın.
- Borcama yağlı kağıt serin.
- Hamurları üzerine yerleştirin.
- 180 derece fırına üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika bekletin.
- Şerbeti üzerine eşit halde gezdirin.Çabucak çekiyor zati.
Not=Şerbet soğuk olacak. Fırından çıkarıp 5 dk bekletip hamuru üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .
Şerbetli Balkız Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı