
Șerbetli Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( kontrollü) ekleyin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Ceviz içi, fındık içi, vs.
Șerbetli Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak șerbeti yapalım toz şeker ile iki buçuk su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayınca içine bir dilim limonu ekleyip orta ateşte 10-12 dk kaynatıp ocaktan alalım soğuması için bir kenara bir bırakalım.
- Derin bir kabın içine un hariç öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu denetimli ekleyelim .
- Yumușak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Orta kısmına bir tatlı kaşığı ceviz içi koyup kapatalım, ben kalıp kullandım siz istediğiniz biçimi verip yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk șerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbeti içine çekince servis tabağına alıp üzerine fındık yahut ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.