teknolojiuzmani
FD Üye

Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 kase dövülmüş fındık(cevizde olabilir)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu (ben yarım yemek kaşığı sirkede ilave ettim bu ölçülerin yarisini yaptım.)
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım, kaynadıktan sonra limon suyumuzu ilave edelim bi kaç taşım daha kaynatalım.
- Şerbetimizin ılıması için kenara kaldıralım.
- Tatlımızın hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım unu azar azar dökelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- 5 eşit bezeye ayrılır merdane yardımı ile çok kalın nede çok ince olmayacak şekilde açılır.
- İçerisine fındık veya ceviz serpilir. (ben ölçünün yarısıyla yaptığım için 1,5 beze çıktı merdaneyle açıp tabak koyup kenardaki fazlalıkları aldım fındık serpip rulo yaptım daha düzgün oldu).
- Rulo şeklinde saralım. 1 parmak kalınlığında bıçak yardımı ile keselim. Tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız ılık şerbetimiz ılık olmalı.
- Tatlımıza şerbetimizi döküp üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini sağlayalım.
- Kıyır kıyır bir lezzet şerbeti çok çekmesin derseniz ölçüleri yarıya indirin.
- Buzluğa atmak istersenizde hamurunu pişirip şerbetlemeden hava almayacak şekilde poşetleyip kaldırın.