Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şu bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şeker ve suyu kanatarak şerbetini hazırlayın.
- Şerbet kaynarken yoğurt,sıvıyag, yumurta ,irmik ,un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye dizin.
- İsteğe göre üzerine ceviz veya fındık serpin.
- Daha sonra 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.