
Şerbetli Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kadayıf
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 lt süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Şerbetli Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kadayıflar ince ince doğranır.
- Uygun bir kapta üzerine yağlar dökülür yeterlice harmanlanır.
- Fırın tepsisine eşit bir formda bastırılarak yayılır.
- Uygun bir tencerede süt irmik ve şeker karıştırılarak kıvamlı bir harç hazırlanır.
- Ortasına sütle pişirilmiş muhallebi yayılır.
- Üzerine kalan kadayıf eklenerek yayılır.
- Evvelden ısıtılmış 200 c fırında uygunca kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet ocakta kaynatılır. Hafif ılıyınca pişen kadayıfın üzerine gezdirilir. Sıcağıyla servis edilir.