elektronikci
FD Üye
Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıf teflon tavada kavrulur, ardından şerbeti için su ve şeker kaynatılır;.
- Kaynayınca limon suyu eklenir.
- 3-4 dakika daha bekleyip altı kapatılır ve ılımaya bırakılır.
- Fırın 170 dereceye ayarlanır.
- Dolaptan daha önce çıkardığımız yumurtalar, şekerle güzelce çırpılır.
- Sırayla sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu, vanilin ve ceviz eklenir, karıştırılır.
- Tereyağıyla yağladığımız fırın kabına kavrulmuş kadayıfın yarısı serpilir.
- Kek hamuru yavaşça kadayıfın üzerine dökülür, daha sonra kalan kadayıfın yarısı en üste serpilir ve ısınmış fırına verilir.
- Kekin pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir, pişen kekin 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkması beklenir; daha sonra ılıyan şerbet üzerine gezdirilir.
- Şerbetini çeken kek, dilimlenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
(su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü orta boy, ne büyük ne küçük)
Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı