bilgisayarci
FD Üye
Şerbetli Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- İrmik
- Antep fıstığı/hindistan cevizi
Şerbetli Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımız için şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye su ve şekeri alalım ,15 dk kaynatıp limonunu sıkıp ocaktan alalım.
- Hamuru için kabartma tozu vanilya ve un harici tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Kalan başka malzemeleride ekleyip yoğuralım.
- Unu denetimli eklemeye dikkat edip yumuşak bi hamur yapalım.
- Hamuru mandalına büyüklüğünde kesimlere ayırıp silindir haline getirip irmiğe bulayalım.
- Hamuru 2 cm lik kesip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Pişince fırından alıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp 2-3 saat şerbetini çekene kadar bekletelim.
- Dilediğimiz üzere süsledikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.
Şerbetli Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı