
Şerbetli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilin
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Şerbetli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Herkese merhabalar???? Öncelikle şerbet için şekeri suyu ocağa koyalım. Kaynayınca bir iki damla limon sıkıp altını kapatalım.
- Yoğurma kabına kurabiye materyallerini koyup yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım. Hafif un serptiğimiz tepsiye dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri iki üç dakika bekletip, birinci sıcaklığı geçince evvel şerbete atalım, sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizelim. Herkese afiyet şifa olsun????.