Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf (hazır marketlerden aldıysanız yeniden kavurmanız gerekir)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ(kadayıfları kavurmak için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı irmik
- Yarım su bardağı rondodan çekilmiş ceviz (Fındık varsa onu da kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağından bir parmak eksik un (Herkeste birebir gitmeyebilir denetimli olun)
- 3su bardağı su
- 3 bardağı şeker
- Çeyrek limon (bardak ölçüm 200ml)
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavaya sıvı yağımızı alıp ateşe alalım kadayıfı kavurmaya başlıyalım bu süreci yaparken tavanın başından ayrılmıyalım.
- Altın sarısı renk alan kadayıfı öbür bir kaba alıp soğumaya bırakalım ben balkona bıraktım çabuk soğudu.
- Genişçe bir kabın içine oda ısısındaki yağımızı sıvı yağımızı, yumurtayı, pudra şekeri, irmiği ,cevizi alalım
- Bir bardak un ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Kadayıfımızı daha sonra kabartma tozumuzu, vanilyayı ekleyip ikinci bardaktaki unu denetimli bir halde ekleyelim nazik bir biçimde elimizle yoğuralım ki kadayıflar çok ufalanmasın.
- Hamurdan küçük modüller alıp elimizde yuvarlayıp bir aparat yardımıyla şekillendirelim siz istedipini hali verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Ve fırınımızı 170 dereceye verelim alt üst ayarda.
- O esnada şerbet gereçlerimizi bir tencereye alıp incecik bir dilim limon da ekleyip ateşe alalım ısınmış fırına tatlılarımızı alalım denetimli bir halde pişirelim.
- Kaynayan şerbetimizi yüksek ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alalım soğuması içün balkona alalım.
- Benim tatlım 30 dakikada pişti her fırın birebir değildir denetimli olun.
- Pişen tatlımı fırından çıkarıyorum.
- Birinci sıcağı çıkınca yağlı kağıdı tepsiden alıyorum şerbeti ne çok sıcak ne çok soğuk olsun ve tatlılarımızın üstüne gezdiriyoruz.
- Bir kaşık yardımıyla tatlılarımıza şerbet döküyoruz yeterlice çeksin diye tatlılarımız şerbetlerini yeterlice çektiğinden emin olduğumuzda ben bir saat sonra tabaklara alıp cevizle istediğimiz formda süslüyoruz. Servise hazır.