Şerbetsiz Lokma Bu türlü Bir Tat Yok Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
- 1 su bardağı şeker
- Ayçiçek yağı
Şerbetsiz Lokma Bu türlü Bir Tat Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir kapta sıvı materyalleri koyalım.
- Sonra mayayı, tuzu ,şekeri koyup karıştıralım.
- Ardından unu dikkatli bir formda kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım
- Yaklaşık 45 dk kâfi olucak çok hoş kabaran hamurumuzdan alıp tezgaha koyalım ve yuvarlayalım.
- Uzun yılan biçimine getirelim.
- Tezgaha şekeri dökelim ve yılan halini verdiğimiz hamuru şekere bulayalım.
- Bularken elimizle bir ileri bir geri yaparak hamuru şekere girmesini sağlayalım.
- Sonra yılan halinde olan hamuru bıçak yardımı ile keselim ufak ufak 2 parmak aralığında olsa kâfi.
- Sonra bol ayçiçek yağında hamurları atıp kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis tabağına alalım ve üstüne pudra şekeri serpelim isteyen bal batırarak da yiyebilir öğlen lezzetli oluyor ki tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.