Şerit Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket ınstans maya
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
Şerit Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 3 su bardağı unu kabımıza alalım. Süt su mayayı ekleyip karıştırıp 5 dakika bekleyelim.
- Yumurta şeker sıvı yağ tuzu ekleyip yoğuralım. 3,5 su bardağı unu ekleyelim. Ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim. 3 saat beklettim en az 1 saatte olur.
- Mandalına büyüklüğünde bezeler yaptığı merdane ile açıp yarısına bıçakla kesikler atıp kıvıralım.
- Tepsinin üzerini örtüp, yarım saat bekletelim, tepsi mayası olsun.
- Yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca üzerini örtüp 10 dakika bekletelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.