Şerit Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta beyazı
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 – 5.5 bardak ortası un
- Beyaz peynir ve labne karışımı
- Yumurta sarısı
- Haşhaş
Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bir kaba sütü, yağı, yumurta beyazını, şekeri, tuzu ve mayayı alıp karıştıralım.
- Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamurdan ceviz den biraz büyük kesimler koparıp bezeler yapalım.
- Oval formunda açıp ucuna peynir koyalım. Başka kısmına bıçakla çizikler açalım.
- Rulo halinde sarıp ay formu verelim.
- Yağlı kağıt dizilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim.
- 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirelim.
Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı