bilgisayarci
FD Üye
Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı gereçleri bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp, unuda denetimli bir biçimde eleyip, yoğuralım.
- Ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edelim. ????
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 2-2,5 saat mayalanmaya bırakalım (İyi mayalanınca daha yumuşak oluyor)
- Mayası gelen hamurumuzu 20 eşit modüle ayıralım beze yapalım.
- Bir bezeyi alıp elimizle açalım çar bardağından az daha büyük olacak halde.
- Pizza kesiciyle bir ucundan öteki uca kadar şeritler halinde çizikler atalım.
- Alt kısmına peynirli harcımızdan koyalım ve rulo halinde saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçanın iki ucunu biraz içeri kıvırıp koyalım.
- Tüm hamurumuza tıpkı süreci yapıp 20 dakikada tepsi mayası için üzerini pak bir bezle örtüp bekleyelim.
- En sonunda da yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.
- Pişen poğaçalarımız fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. ???? Afiyet olsun ????