Şeritli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı un
- 4-5 adet elma
- Tarçın
- Şeker (Elmanın tatlılıgına bakılarak artırılabilir)
Şeritli Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için öncelikle elmalar soyulup çekirdekleri çıkartılır.
- Sonra rendelenip ocağa alınır.
- Akabinde şekeri ve tarçını atılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Sıvı yağ, pudra şekeri, yoğurt bir kaba alınır.
- Margarinde oda sıcaklığında olacak biçimde eklenir.
- Bir arada yoğurulmaya başlanır. Unu nu ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak olacak biçimde yoğurulur.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur ve açılıp şeritler halinde kesilir.
- İç harcı konup yuvarlanıp ay biçiminde kıvırarak tepsiye konur.
- 180°© pişirilir.
- Üzeri hafif pembeleşmeye yakınken fırından çıkarılır.Biraz beya çıkacak tabikide
- Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.Ve afiyetle yenilir.