Şeritli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yağ
- 20 gram yaş maya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 150 gram kaşar peyniri
- 1 çay bardağı yağ
Şeritli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sütümüzü ve yaş mayayı bir yoğurma kabına koyup maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sonra yumurtayı, tuzu, şekeri ve yağı harca koyup karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz. Mayalanması için üzerini örtüyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıyoruz.
- Teker teker dikdörtgen biçiminde açıyoruz.
- Hamurun en ucundan biraz kaşar peynirinden koyup, kenarlarını içe gerçek katlayıp bir çeşit sarıyoruz.
- Hamurumuzun öbür ucunu ise bıçak ile çizikler koyuyoruz bu onun şeritli olmasını sağlayacaktır.
- Tüm hamur kesimlerini o denli yaptıktan sonra fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine fırça ile yağı sürelim.
- Fırına koyalım. Piştikten sonra fırından çıkarıp servis edelim. Afiyet olsun. ????????.