Sevgi Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Kırmızı renkli rastgele bir reçel ya da marmelat (ben domates reçeli kullandım)
Sevgi Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Kuru materyaller un pudra şekeri nişasta başka ayrı elenir.
- Un ve nişasta hariç yoğurma kabına tüm materyaller konur.
- Yumurta pudra şekeri sirke ve yağlar koyularak düzgünce karıştırılır.
- Bir bardak nişasta ek edilip karıştırılır un denetimli bir formda kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurularak ek edilir.
- 10 dakika dinlendirilir hamurumuz 2 ya da 3 kesime ayrılarak iki yağlı kağıt ortasında merdane ile bisküvi inceliğinde (3-5mm) açılır.
- Yuvarlak ve kalp biçimdeki kalıplar kullanılarak kesilir evvel bütün hamur yuvarlak kalıpla,, (ben çay bardağı ağzıyla kestim) kesilir.
- Sonra çıkan daire hamurların yarısının içi küçük kalp kalıbıyla kesilerek başka bütün dairenin üzerine yerleştirilir.
- Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilir evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika üstü açık pembe beyaz pişirilir.
- Ilıkken üzerlerine çay süzgeci ile pudra şekeri elenir kalp halin içine marmelattı pişmeden evvel istek ederseniz piştikten sonra koyabilirsiniz. (ben servis esnasında koymayı uygun buldum rengi daha canlı kaldı)