Sevgi Yumağı Patates Sarma (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler
İç gereç;
- 400-500 gram kıyma
- 1 adet büyük yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4-5 adet patates
- Mozzarella peyniri (yoksa kasar rendesi)
- Bir tutam maydanoz
Sevgi Yumağı Patates Sarma (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
- Kıymayı tavaya koyup kavurmaya başlayalım üzerine küçük küçük doğradığınız sarımsak, soğanları ve biberleri ek edelim.
- Suyu da koyalım ve kavrulunca üzerine tuz ve baharatları ek edelim.
- Patatesleri ince ince daire biçiminde dilimleyelim.
- Mozzarellaları borcama yayalım.
- Üzerine patatesleri çok fazla üst üste gelmeyecek formda dizelim.
- Onların üzerine tekrar çok fazla olmayacak halde peynir rendesi koyalım ve 200 derece ısınmış fırına verelim.
- Üzerleri biraz kızarana kadar fırında tutalım.
- Fırından çıkarınca hazırladığımız kıymalı harcı güzelce yayalım.
- Onun üzerine tekrar peynir serpip yavaşça patateslerimizi içeriye yanlışsız rulo biçiminde saralım.
- Sarma süreci bittikten sonra tekrar fırına verip patatesler biraz daha kızarana kadar fırında tutalım.
- Yemeğimiz ılındığında dilimleyerek servis yapalım.
- Servis yaparken maydanoz yapraklarıyla süsleyebiliriz. .